Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slon africký

Obrazek

Slon africký (Loxodonta africana) žije v Afrike na juh od Sahary. Je oveľa väčší ako slon indický. Jeho chobot sa končí dvoma prstovitými výbežkami, kým chobot slona indického iba jedným. Samce slona afrického dosahujú výšku až 3,5 metra a vážia asi 4000 kg. Afrického slona možno skrotiť a používať na ťažké práce. Slon africký sa vyskytuje v prírode vo dvoch formách a to v stepnej a v pralesnej. Stepná forma žije na voľných, málo zalesnených miestach a zvyčajne je väčšia ako forma pralesná.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ťťťťťťťťťťťťťťťťťťťťťťťťťťťťťť

(ťžžžž, 10. 10. 2010 17:27)

sssssssssssshhhhhhhhhhiiiiiiiittttttttt!!!!!!!!!!!